tiistai 30. elokuuta 2011

Hyvää omenoista!

Omenasato kypsyy nopeasti ja miettiessäni mitä kaikkea niistä voisi tehdä, löysin tämän reseptin.

Se on nopea tehdä ja siitä tulee iso levyllinen syötävän hyvää kakkua!

Tarvitset:
4 munaa
5 dl sokeria
200 gr voita
2 dl maitoa
6 dl jauhoja
4 tl leivinjauhetta
8 omenaa
4 rkl sokeria
4 tl kanelia

Miten se tehdään:

Ensimmäiseksi sulata voi (sillä välin voit kuoria ja leikata omenat lohkoiksi).
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää maito ja jäähtynyt voisula. Kaada taikina leivinpaperilla suojatulle, korkeareunaiselle pellille (långpanna). Aseta omenalohkot taikinan päälle ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Paista noin 25 minuuttia (200 asteessa). Leikkaa kakku neliöiksi, kun se on jäähtynyt.

Helppoa ja ah, niin hyvää! 

Toinen luottoreseptini (johon ei kylläkään liity omenat mitenkään) löytyy tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti