sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Window(s) update

Meillä on uudet ikkunat!! Ainakin osittain...

Vanhassa talossa tunnetusti riittää laittamista, mutta rajallisen budjetin vuoksi laitto suoritetaan pikkuhiljaa ja pienissä erissä... Talven korkeat lämmityskulut, kylmä sisäilma (tiedät että huoneessa on oikeasti kylmä kun kissat tunkevat peiton ALLE nukkumaan) ja pahimpien syysmyrskyjen aikana makkarin ikkunan välistä kuulunut "tip, tip"-ääni sai meidät priorisoimaan ikkunaremontin ulkoverhoilu- ja kattorempan edelle.

Alakerran ikkunat ovat onneksi vielä siedettävässä kunnossa, joten niiden laittoa voitiin vielä lykätä. Yläkerran ikkunat olivat akuutimpi ongelma... Vaihtoon menivät näin alkuun makkarin ikkuna, vierashuoneen ikkuna sekä parvekkeen ikkuna ja ovi.

Sopivat ikkunat teetettiin Virossa mittatilaustyönä, ja Lasse kävi ne hakemassa autolla Suomeen aikaisemmin keväällä. Olin ottanut kuormasta kuvia purkuvaiheessa, mutta rakas puhelimeni hukkasi vaihteeksi kuvat...

Asennusvaiheessa huomattiin, että makuuhuoneen ikkuna oli noin 15 cm liian leveä, mutta onneksi ikkunareikiä on helpompi suurentaa kuin pienentää... puitteiden kanssa ikkuna jäi kuitenkin sen kokoiseksi, ettei edes pimennysverhoa tarvinnut vaihtaa! Keskimmäinen ikkuna on avattava, ja siinä on myös erillinen tuuletusasento - kissojen tippumista ei siis tarvitse pelätä! Vaikka ikkunat ovat modernia tekoa, muutosta tuskin huomaa ulkopuolelta, ovat hyvin neutraalin näköiset ja istuvat vanhan talon ilmeeseen hyvin.


Ikkunoiden kaveriksi laitettiin uudet, leveämmät ikkunalaudat, kissojen ei siis enää tarvitse istua poski kiinni ruudussa pihalle tiiraillessaan... Parvekkeen ikkunan eteen tehtiin ekstraleveä 20 cm ikkunalauta, jotta kissat mahtuisivat mukavasti siinä köllimään.

Ikkunat ovat paikallaan, mutta toistaiseksi pesemättä... Jäänee ensi viikon projektiksi. Parempia kuvia luvassa myöhemmin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti