Ainekset
12-16 annosta
100 g voita2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (itse käytän kukkurallisia lusikallisia, tulee suklaisemman makuinen kakku!)
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
tomusokeria
Tarjoiluun:
kermavaahtoa/jäätelöä/hedelmiä
Tee näin:
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä. Sekoita huolellisesti joukkoon sokeri ja kananmunat. Lisää loput ainekset, sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (n. 24 cm läpimitta). Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Kakun tulee olla pinnalta rapea ja keskeltä hieman tahmea. Kakun viilennettyä ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoa kermavaahdon, jäätelön tai hedelmien kera.Tämä resepti on idioottivarma, ei voi epäonnistua! Gluteenitonta jauhoa käytettäessä jauhoja laitetaan hieman enemmän.
Tätä kakkua tarjoan töissä tasaisin väliajoin, jotta arki ei tuntuisi liian raskaalta :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti