sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Drunken muffins eli rommiomena-muffinssit

Viime jouluna leivoin onnistuneesti englantilaisen hedelmäkakun ohjeella muffinsseja, joten tämä vuonna ajattelin kokeilla miten Romtopf-omenat taipuvat muffinsseiksi. Koska halusin reseptiin joulun tuntua, lisäsin taikinan joukkoon myös piparkakkumaustetta.

Taikinan ohje pohjautuu löyhästi Englantilaisen hedelmäkakun ohjeeseen.


200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl silputtuja rommiomenoita  
(tai vaihtoehtoisesti 2-3 dl tuoreita tai kuivattuja omenoita, joiden annetaan hetki maustua rommissa)
1/2 dl rommia (itse käytin Romtopf-ruukun lientä)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
(piparkakkumaustetta oman maun mukaan)
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri sekä mausteet jauhoihin. Lisää voivaahtoon omenat, rommi ja jauhoseos.
Annostele taikina muffinssivuokiin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 min, kokeile kypsyyttä tikulla.

Koska rommiomenoissa on melko reilusti prosentteja, kannattaa huomioida että kaikki alkoholi ei paiston aikana haihdu. Nämä eivät ole mitään lasten ruokaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti