sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Omena-kanelihillo redux

Taas on se aika vuodesta, jolloin omenat kypsyvät.

Tänä vuonna omppuhillo valmistuu tämän Dansukkerin reseptin mukaan:


*************

Omppuhillo oman maun mukaan


noin 1 litra

Ainekset
1 kg kuorittuja ja pieneksi paloiteltuja omenoita
1 dl vettä
(1/2–1 sitruunan mehu)
500 g Dansukker Hillosokeria
 
Mausteeksi jokin seuraavista:
* 2 kanelitankoa
* 1 vaniljatanko
* pari tuoretta rosmariinin oksaa
* 1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna


Laita omenat, vesi, (sitruunamehu) ja valitsemasi mauste kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia omenoiden kiinteydestä riippuen. Halutessasi sileää sosetta, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Poista maustetangot/-oksat. Kuori vaahto pinnalta ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.
 
Vinkki! Omenahillon voi maustaa myös monilla muilla mausteilla kuten kardemummalla, tähtianiksella tai timjamilla. Keittämisen lopuksi voit sekoittaa joukkoon lorauksen konjakkia tai calvadosia.

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

**********************

Itse käytin mausteena kanelia sekä vaniljasokeria (n.1 tl) . Osaan hillosta lisäsin näiden lisäksi ripauksen kuivattua inkivääriä.

Resepti todettiin oikein makoisaksi, ja tuloksena onkin yli 45 purkkia hilloa kellarikomerossa. Tätä saivatkin joululahjaksi sekä tutut että sukulaiset...

Toinen omenainen luottoreseptini löytyy tästä: Hyvää omenoista




1 kommentti: