Tänä vuonna omppuhillo valmistuu tämän Dansukkerin reseptin mukaan:
*************
Omppuhillo oman maun mukaan
noin 1 litra
Ainekset
1 kg kuorittuja ja pieneksi paloiteltuja omenoita
1 dl vettä
(1/2–1 sitruunan mehu)
500 g Dansukker Hillosokeria
1 dl vettä
(1/2–1 sitruunan mehu)
500 g Dansukker Hillosokeria
Mausteeksi jokin seuraavista:
* 2 kanelitankoa
* 1 vaniljatanko
* pari tuoretta rosmariinin oksaa
* 1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
* 2 kanelitankoa
* 1 vaniljatanko
* pari tuoretta rosmariinin oksaa
* 1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
Laita omenat, vesi, (sitruunamehu) ja valitsemasi mauste kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia omenoiden kiinteydestä riippuen. Halutessasi sileää sosetta, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Poista maustetangot/-oksat. Kuori vaahto pinnalta ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Vinkki! Omenahillon voi maustaa myös monilla muilla mausteilla kuten kardemummalla, tähtianiksella tai timjamilla. Keittämisen lopuksi voit sekoittaa joukkoon lorauksen konjakkia tai calvadosia.
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.
Resepti todettiin oikein makoisaksi, ja tuloksena onkin yli 45 purkkia hilloa kellarikomerossa. Tätä saivatkin joululahjaksi sekä tutut että sukulaiset...
Toinen omenainen luottoreseptini löytyy tästä: Hyvää omenoista
Waldon ja mamman mielestä tuo kuulostaa tosihyvältä!
VastaaPoista